Na een heerlijk huwelijksfeest op de kop van de haven van lauwersoog op de langste dag van het jaar, vond 28 December, in Paravooy en Kannur, de tweede helft plaats. Een traditionele Indiase plechtigheid bij het ouderlijk huis en de volgende dag een katholieke inzegening door de bischop van Kannur. Dit allies temidden van de prachtig geklede en zachtaardige Indiase familie en vrienden van Vinaya.

Dag 1: Een publiekelijke opmaak partij van beiden en het voeren van de bruid door de vrienden van de bruidegom en vice versa. Vervolgens veel toespraken waar alleen de goede bedoelingen niet aan mij voorbij gingen. Dit alles geheeld gehuld in de geuren van het heerlijke eten wat achter het huis werd gekookt. Uiteraard is op dit terrein mij bijzonder weinig ontgaan. In drie shifts werd het gehele gezelschap gevoed alsof wij de goden waren die goed gestemd moesten worden.

Dag 2: Hier had ik de grote eer om getuige te mogen zijn van de katholieke huwelijke voltrekking (Indian style) in de basiliek van de heilige drie-eenheid van Kannur. Daaropvolgend de aanmelding van Anne-Beitske bij het heilige rijk in de doopkapel. Douwe en Vineya hadden vervolgens weer een buffet laten aanrukken in het op loopafstand liggende Hotel met een prachtig uitzicht over zee. Hier bleven wij, de Nederlanders, ook slapen en hebben nog heerlijk met Douwe en Vinaya en hun familie tot diep in de nacht in de zwoele zeewind nagenoten.